Projekt Anioł

To akcje mające na celu pomoc naszym Podopiecznym. Fundacja ma pod swoją opieką stałe grono Podopiecznych. Są to dzieci i dorośli cierpiący na różne choroby w tym choroby nieuleczalne, których koszty terapii przewyższają ich możliwości finansowe. Można im pomóc w rożny sposób: zakładając zbiórki biegowe podczas DOZ Maratonu, przekazując dowolne darowizny, przekazując 1% podatku.

Zachęcamy do włączenia się do akcji „Radosny Dzień Dziecka” oraz „I Ty możesz zostać Św. Mikołajem”, które dedykujemy najmłodszym podopiecznym naszej Fundacji.

Przed Gwiazdką wszyscy mali podopieczni piszą listy do Św. Mikołaja z prośbą o wymarzone prezenty. Od kilku już lat Wolontariusze oraz przyjaciele DOZ Fundacji spełniają ich życzenia przynosząc zabawki, ubranka, słodycze, książki, gry, itp. Każdy Podopieczny otrzymuje również list od Św. Mikołaja.

Jeśli również i Ty chcesz by uśmiech zagościł na dziecięcych buziach, zadzwoń do nas i przyłącz się do akcji o których na bieżąco informujemy na facebooku fundacji.

Od 2008 r. jesteśmy Organizacją Pożytku Publicznego uprawnioną do ubiegania się o wpłaty z 1% podatku.

Kwoty uzyskane z 1% zostaną przekazane na pomoc seniorom, na ich aktywizację fizyczną i intelektualną oraz na pomoc socjalną.

Aby przekazać 1% naszej DOZ Fundacji wystarczy w zeznaniu podatkowym wpisać nasz nr KRS 0000286305