chcę pomóc

Przekaż 1 % podatku na DOZ Fundację

Chcę pomóc Doz fundacja

PAY-ROLL Charytatywny

Pay-roll to proste i coraz bardziej popularnie narzędzie pomocy, przyjmowane przez największe firmy w kraju i na świecie.

Dzięki pomocy działu Kadr i Płac pracownicy każdej z firm mają możliwość przekazania dobrowolnej kwoty ze swojego wynagrodzenia dla wsparcia działań wybranej organizacji społecznej.

Pay-roll charytatywny to nic innego jak potrącenie zadeklarowanej przez pracownika kwoty z comiesięcznej listy płac. Pracownik otrzymuje wyszczególnienie kwoty potrącenia na pasku wynagrodzenia. Pracodawca natomiast podliczając przekazane co miesiąc kwoty przelewa środki na konto bankowe wybranej organizacji.

Każdy pracownik, który zechce wziąć udział w akcji może wybrać jeden z dwóch wariantów deklaracji:

• końcówkę groszową pensji, czyli to co w naszym wynagrodzeniu jest po przecinku,
  • wpisać dowolną, ustaloną przez siebie kwotę.

To Państwo decydujecie jak długo i w jaki sposób chcecie pomagać. W każdej chwili istnieje możliwość zmodyfikowania deklaracji lub jej wycofania. Wsparcie działań naszej DOZ Fundacji w systemie pay-roll zadeklarowały już wszystkie spółki z Rodziny Pelion.

Jak przystąpić do akcji?
  • Jeśli jesteś pracownikiem Grupy Pelion skontaktuj się z działem Kadr firmy BSS.
  • Jeśli jesteś firmą, zainteresowaną zaproponowaniem takiego rozwiązania swoim
    pracownikom, uzgodnij szczegóły ze swoim działem Kadr i Prac.
Koniecznie skontaktuj się z nami! Uzgodnimy szczegóły, odpowiemy na Twoje pytania i doradzimy jak uruchomić pay-roll charytatywny w Twoim przedsiębiorstwie.

Dołącz już dziś do nowoczesnej filantropii!