Robert Kujawski - Łódź

Pan Robert jest osobą niepełnosprawną. Porusza się na wózku inwalidzkim (w młodości spadł z rusztowania i złamał dwa kręgi uszkadzając rdzeń. Od 2004 r. dodatkowo boryka się z problemem zakażonych odleżyn i gronkowcem złocistym.
Przeszedł już trzy operacje  zamknięcia ran. Jednak stan zdrowia nadal nie jest zadowalający, chociaż dzięki specjalnym opatrunkom jest znacznie lepiej.

Przed operacjami i walką z gronkowcem Robert grał w kosza na wózku i dużo trenował. Ostatnio znów powrócił do sportu. Coraz więcej ćwiczy bo coraz lepiej się czuje. W kwietniu 2014 wziął udział w łódzkim Maratonie Dbam o Zdrowie w kategorii wózki. Mało tego założył zbiórkę charytatywną dla innej naszej podopiecznej i jako jeden z pierwszych zakończył ją sukcesem. Robert został też naszym wolontariuszem. W ten sposób chce odwdzięczyć się za otrzymaną pomoc, o którą nadal prosi. Bo nadal potrzebne są specjalistyczne opatrunki i leki. Robert musi też stosować specjalną dietę. Koszty utrzymania są więc bardzo duże.