Nina Rodziewicz Gdynia

Nina jest radosną i ciekawą świata dziewczynką.

Jednak w wyniku niedotlenienia okołoporodowego oraz uszkodzenia kręgu szyjnego wymaga stałej rehabilitacji i opieki. Ninka ma zdiagnozowane znacznie obniżone napięcie mięśniowe, opóźnienie psychoruchowe, uszkodzony kręg szyjny ,który ogranicza przepływ krwi i tlenu do mózgu, więc wciąż niedotlenienie postępuje. Ma również niedosłuch i dużą wadę wzroku, nie mówi i nie chodzi. Każdy etap rozwoju jest osiągany ciężką pracą. Obecnie raczkuje i jest powoli pionizowana.

Aby udrożnić przepływy krwi i tlenu do mózgu, wymaga specjalistycznej rehabilitacji na turnusach. Bez naprawy kręgu niedotlenienie powoduje coraz większe , postępujące ubytki zdrowia.

Tylko poprzez codzienne ćwiczenia i rehabilitację Ninka jest w stanie zacząć normalnie funkcjonować.