Kamil Karolczyk Bełchatów

Kamil w 2008 roku uległ nieszczęśliwemu wypadkowi, w wyniku którego doznał złamania kręgosłupa w odcinku szyjnym, przez co ma niedowład i porażenie czterokończynowe. Mężczyzna nie może się ruszać i wymaga stałej opieki i rehabilitacji. Kamil mieszka razem z rodzicami i bratem. Jego mama zrezygnowała z pracy by móc przez całą dobę opiekować się synem. Jego jedynym źródłem utrzymania jest zasiłek pielęgnacyjny, który wynosi 153 zł, a jego podanie o rentę zostało odrzucone, ze względu na nie posiadanie wymaganego stażu pracy. Niestety rodziny nie stać na wydawanie znacznych sum pieniędzy na leki i środki pielęgnacyjne, dlatego zwrócili się do Fundacji z prośbą o pomoc.