Diana Dąbrowska - Łódź

Diana to pełna optymizmu i radości życia osoba, taka która zaraża pozytywną energią wszystkich wokół. Tak pisze o sobie i swojej chorobie:

„Jako dziecko myślałam, że żadna choroba mnie nie dosięgnie, że nic nie jest w stanie mi zagrozić. W młodzieńczych latach czułam się niezwyciężona. Do momentu, aż nie zachorowałam.

Nazywam się Diana, a to moja historia.  Ziarnicę wykryto u mnie przez przypadek. Dokładniej mówiąc pewne objawy zauważyła u mnie moja babcia – zupełny laik w dziedzinie medycyny. Otworzyła książkę, poczytała i wyczytała… Diagnoza była oczywista – chłoniak Hodgkina w III stadium. Z chorobą walczę z przerwami już ponad dwa lata. Na rok udało mi się wygrać. Byłam wśród zwycięzców. Niestety do czasu. Do czasu powrotu choroby, stwierdzonej przy rutynowym badaniu kontrolnym. Kocham zwierzęta, ale szczerze tego „skorupiaka” chciałabym się pozbyć :-) Przeszłam 6 cykli chemioterapii i radioterapii. Teraz czeka mnie intensywna chemia i "autoprzeszczep”

Dodajmy sił Dianie. Każdy może pomoc.