Konferencja "Dbam o stawy"

Ponad 200 Seniorów wzięło udział w poniedziałkowej konferencji „Dbam o stawy”, zorganizowanej przez DOZ Fundację w auli Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi.

Prelekcję na temat zdrowia stawów
i kręgosłupa wygłosiła mgr Alicja  Czop, fizjoterapeutka, terapeutka manualna, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Oprócz specjalistycznej wiedzy medycznej, Seniorzy dowiedzieli się, jak wygląda prawidłowa postawa ciała podczas wykonywania czynności dnia codziennego – sprzątania, dźwigania, odpoczynku, oraz jakie ćwiczenia wykonywać, by cieszyć się sprawnością fizyczną na długie lata.

Po przerwie zgromadzeni Seniorzy wysłuchali wykładu Macieja Klimczaka z Biura Podróży WILEJKA, który zabrał wszystkich w pasjonującą podróż po Białorusi śladami polskiej historii i kultury.

W trakcie konferencji 60 Seniorów skorzystało z bezpłatnego badania wzroku, a 40 sprawdziło swój poziom ciśnienia, glukozy we krwi oraz obliczyło czynnik BMI.

Przekaż 1 % podatku na DOZ Fundację

Chcę pomóc Doz fundacja